stressz csökkentése stressz elengedése

stressz csökkentése, stressz elengedése

Nincs olyan nap, amikor ne érne utol bennünket a stressz. A stressz az élet sava-borsa, stressz nélkül nincs élet. de mégis a distressz /káros stressz/ megkeseríti az életünk. Fáradékonyságtól, az álmatlanságig bármit okozhat.

A stressz ellen nem küzdeni kell, hanem elengedni minden okot, ami a stresszt generálja. A képen látható milyen egyszerű, széttárod a karjaidat és elképzeled szabadnak érezd magad, mint a madár.
Ha ez még sem menne, akkor néhány egyszerű stressz csökkentő tippet mutatok be.

Stresszt azonnal csökkentő tippek

  • 1., Kezeinket szorosan zárjuk, kulcsoljuk össze, mint az imához. Ezt 7-szer végezzük el szorításkor belélegezni, lazításkor kilégzés hosszasan egyenletesen nyugodtan. Több figyelem a légzésre az önmagában már jó, másrészt kevesebb figyelem jut így a problémára.
  • 2., Összekulcsolt ujjainkat kicsit húzzuk fel a középső bütyökig, majd itt szorítsuk 7-szer össze szorításkor belélegezni, lazításkor kilégzés hosszasan egyenletesen nyugodtan.. /Ez erősebb nyugtató szerintem./ Több figyelem a légzésre az önmagában már jó, másrészt kevesebb figyelem jut így a problémára.
  • 3., Lábujjhegyre emelkedünk és elengedjük magunkat sarokra lehuppanunk. Az egész test rázkódása lazítólag hat az egész test feszült izomzatára. Csak a kellemesség érzéséig emelkedjünk kb 1-2 cm-re.
  • 4., A fej, az arc, az állkapocs ütögetése, fülperem masszírozása.
  • 5., A tenyerek, talpak közepének masszírozása.
  • 6., Legfontosabb figyeljünk a saját gondolatainkra, érzéseinkre, mivel minden problémáink eredője, megnyilatkozása.J.Dzs.Schwarcz

 

 

error: Content is protected !!