depresszió kezelése, fényterápiával, színterápiával

depresszió kezelése, fényterápiával, színterápiával

A színterápiának már jól ismert múltja van, a klasszikus orvoslásban is felfigyeltek a színek egészségre, lélekre gyakorolt hatására.  Mivel a színeknek nagyon komoly élettani hatásai vannak, amelyek tudományosan is bizonyítottak, a színterápiában nem csak a fényt, hanem az öltözködésünk, az otthonunk, de az össz. környezetünknél érdemes figyelembe venni hol-milyen színeket használunk. 

 

 

Hatásának lényege
Minden anyag, így az emberi test is, atomokból áll, melyek meghatározott hullámhosszon rezegnek. A színek gyógyító hatása pontosan sejtjeink rezgőmozgásával áll összefüggésben: a betegségek a színterápia alkalmazói szerint a sejtek rezgésszámában létrejövő diszharmóniára vezethetők vissza.

Ha ennek megfelelően a szükséges frekvenciájú színnel kezelést kapunk visszaállítható az eredeti egyensúlyi állapot. Ha egy csakrán keresztül nem tudunk elegendő energiát felvenni a külvilágból, akkor a hozzá tartozó szervek alulműködnek, ezen az adott energiaközpont színével javíthatunk. Ám ha egy szerv túlműködik, akkor a csakra ellentett színével fékezhetjük meg a többletenergiát.

 

Kezelési lehetőségek
A színeket testünk különböző módon tudja felvenni: speciális gépekkel végzett fénysugárzás révén; napsugárzás által (hiszen ez a fény magába zárja valamennyi színt); besugárzott víz által, melyet egy meghatározott szín energiájával töltenek fel;

depresszió kezelése, fényterápiával, színterápiával

depresszió kezelése, fényterápiával, színterápiával

saját természetes színüket mutató ételek fogyasztásával, természetes esszenciákkal színezett vízben való fürdés, ruhák, meditáció, vizualizáció és légzőtechnika segítségével, valamint speciális termékekkel történő masszázs által.

Bármilyen más kezelés mellett ajánlható, mivel elősegíti a mérgek ürülését szervezetünkből, ezáltal felerősítve más gyógymódok hatását. Minden kezelés önmagában is eredményes, de természetesen a rendszeres alkalmazás növeli hatékonyságát. A színes fények jótékony hatással vannak általános érzelmi, lelki állapotunkra.   


Hangulatszín a narancssárga
A depresszióra, pesszimizmusra a narancssárga szín tűnik a legalkalmasabbnak, mivel energetizáló, vitalizáló, meleg szín. Fokozza az életkedvet, a kíváncsiságot, az optimizmust és a kreativitást. Erősíti az önbizalmat és a kezdeményezőkészséget, bátorít, jóságra és nemességre sarkall. Serkenti a nemi vágyat, fokozza a szexuális kisugárzást. Kapcsolatteremtési problémák vagy szexuális zavarok esetén is segít.


A narancssárga szín az esztétikai kezelés során főleg zsíros, tömített pórusú, pattanásos bőrre, túlzott faggyútermelődés kezelésére ajánlják. A narancssárga elősegíti a haj fényességét, a túlzott faggyútermelés következtében létrejövő zsíros korpásodás visszaszorítását.

 

error: Content is protected !!