almátlanság, altató tabletta, stresszcsökkentés, szorongáscsökkentése, szorongás kezelése, kezelése

almátlanság, altató tabletta, stressz csökkentés, szorongás kezelése

Homeopátiás szerekkel a jó alvásért
Az alvás szerepe életünkben a mai napig nem tisztázott teljesen.Az agy pihenéséhez szükséges, de hogy az alvás állapotát mi váltja ki, erről több feltételezés létezik. Lehet, hogy az agy oxigénellátása csökken, elképzelhető, hogy bizonyos kémiai anyagok felszabadulása altató hatású, de egyes feltételezések szerint egyszerű ingerválaszról van szó.

A legtöbb embernek 7-8 óra alvásra van szüksége. Sajnos az alvászavar egyre gyakoribb probléma. A népesség mintegy 22 százaléka mondhatja el magáról, hogy zavartalanul, jól alszik. Egy-két nyugtalanul töltött éjszaka nem számít alvászavarnak, ha azonban hosszú ideje, rendszeresen fennáll a probléma, a kialvatlanság testi és lelki tünetekhez vezethet.Alvászavar hátterében állhat szervi baj, ilyen pl. a légzési nehézség bizonyos szív és tüdőbetegségek esetén, a gátolt orrlégzés vagy a prosztataproblémák. A horkolás során kialakuló oxigénhiányos állapot is felébresztheti az alvót, álmatlanságot okozhat a túl későn elfogyasztott nagy mennyiségű étel vagy koffeintartalmú ital is. Mégis, az ok legtöbbször lelki eredetű. Gyakran szorongás, depresszió vagy gyász felelős az alvászavarért. Amikor kialakul a probléma, a félelem attól, hogy képtelen lesz elaludni, tovább ronthatja a beteg állapotát.

Az alvászavarok közé soroljuk a rémálmokat, az alvajárást, fogcsikorgatást is, ezek a tünetek leggyakrabban gyermekekre jellemzőek.

A krónikus alvászavar alkati kezelést igényel. Az alkati kezelés során a részletes kikérdezést követően a homeopata orvos azt a szert adja a betegnek, melynek gyógyszerképe legközelebb áll a beteg tüneteihez (alkatához).
Vannak az alvásproblémákra ható tüneti szerek is, ha azonban a tüneti szer hatására nem javul az állapot három héten belül, érdemes megfontolni az alkati kezelést. Legelőször érdemes a Sedatif PC komplex készítményt kipróbálni, ez főleg akkor hatásos, ha stressz, ideges nyugtalanság áll a probléma hátterében.


A tüneti szerek szedési szabálya:

Egy órával lefekvés előtt kell öt golyócskát bevenni 10 napon keresztül. Az alábbi monokomponensü szereket javasoltak, a tünetek alapján:

– Ha a páciens jó vagy rossz hírek miatt túl izgatott, és nem tud kikapcsolni – COFFEA 30 CH
– Ha túl sok evés vagy alkohol miatt nem alszik, esetleg abbahagyta az altatók szedését, nappal ingerült, éjjel három körül felébred és hajnalban alszik vissza – NUX VOMICA 30 CH

almátlanság, altató tabletta, stressz csökkentés, szorongás kezelése

almátlanság, altató tabletta, stressz csökkentés,

– Ha sokkhatás után nem tud aludni, rémálmai vannak és halálfélelme – ACONITUM 30 CH
– Ha éber és ingerült az éjszaka első felében – CHAMOMILLA 30 CH
–  Ha lefekvéskor lejátssza magában a napi problémákat, beszél és nevet álmában, reggel négy körül ébred – LYCOPODIUM 15 CH
– Ha megszokta hogy éjszakázik, ezért nem tud aludni, túl fáradt az alváshoz – COCCULUS 15 CH
– Ha sokat ásít, de nem tud aludni, főleg érzelmi csalódás, gyász után, elalvás után rémálmok – IGNATIA 30 CH
– Ha úgy érzi, hogy az ágy túl kemény, túl fáradt, álmában állatok kergetik – ARNICA 30 CH
– Ha érzékei túl élesek, mindent hall a sötétben, az ágy forrónak tűnik – OPIUM 15 CH
– Ha éjfél és éjjel 2 között ébred, tűzről álmodik – ARSINICUM ALBUM 15 CH

Szakorvost mindenképpen fölkeresni!

error: Content is protected !!