szorongás kezelése homeopátiás szerrel, pánik szorongás csökkentése, szorongás oldása, pánik okai tünetei, szorongás okai tünetei,

szorongás kezelése homeopátiás szerrel, pánik szorongás csökkentése,

A szorongásként, pánikrohamként leírt betegség testi és érzelmi tünetek együttese. Az érzelmi állapotot félelem, aggódás jellemzi, a testi tünetek akár egy szívrohamhoz is hasonlíthatnak. Felgyorsul a pulzus, sápadt a bőr, izzadás, légszomj és mellkasi fájdalmak jelentkezhetnek. Az étvágy csökken, és gyakori probléma az alvászavar is. A gyakori, állandósult szorongás következménye depresszió, életminőség romlás is lehet.

A szorongásos rohamok hátterét mindig gondosan ki kell vizsgáltatni. Okozhat pánikreakciót a túl alacsony vércukorszint, alkohol vagy drogelvonás, illetve a pajzsmirigy nem megfelelő működése is. Ritkán ételallergia is állhat a betegség hátterében.A krónikus betegségre a homeopátia alkati kezelést javasol. Az alkati kezelés során a homeopata orvos részletesen kikérdezi a beteget életviteléről, tüneteiről, szokásairól, majd megkeresi a beteg alkatához leginkább illő homeopátiás gyógyszert. A krónikus betegségek jó eredménnyel gyógyíthatók alkati kezeléssel.


Hogyan segíthet a homeopátia?

Létezik egy sor, szorongás, pánik esetén elsősegélyként használható homeopátiás szer, melyeket érdemes kipróbálni, hiszen mellékhatás nélkül gyógyítanak. A szereket akár óránként is lehet szedni a tünetek csökkenéséig.

Az ACONITUM 30 CH stresszes, pánikhoz vezető helyzetekben megelőzheti a roham kialakulását. Heves szívdobogás tapasztalható.

Ha a rohamot új helyzetek, vagy a szerepléstől való félelem váltja ki, a beteg kívánja az édességet és a tünetek romlanak meleg, fülledt helyiségben, a választandó szer a LYCOPODIUM CH.

Nyugtalanság, önbizalomhiány, fáradtság esetén, ha a beteg fázós és rendmániás, az ARSENICUM ALBUM 30CH segíthet.

Túlérzékeny idegek, sértődékenység, empátia és a vigasztalás igénye jellemzi azokat, akiknek az állapota PHOSPHORUS 30 CH-tól javul. Ez a típus rendkívül érzékeny a viharos időjárásra.

Ha a beteg fél a megőrüléstől, túlsúlyos, feledékeny és érzékeny a hidegre, a választandó szer a CLACIUM CARBONICUM 30CH. Elutasítja a vigasztalást és szeret a morbid témákról beszélgetni az a beteg, aki NATRIUM CHLORATUM 15 CH-tól várhat javulást.

Ha a pánikroham gyász vagy szerelmi csalódás hatására jelentkezik, az IGNATIA 30 CH a választandó szer.
Ha a beteg túlterhelt, képtelen pihenni, álmatlan és elveszíti idege felett az uralmat, a TARENTULA 30 CH hasznos lehet.

A szorongás megszüntetése
A leggyakrabban használt szorongásoldó homeopátiás szerek a következők.
ARGENTUM NITRITUM 15 CH javasolható, ha a próbatételek (vizsga, szereplés) előtt fokozódó szédülés, kapkodás, hasmenés vagy vizelési inger, gyomorpanaszok, esetleg görcsök lépnek fel. Az ilyen beteg mindig siet, lehet tér- vagy tömegiszonya.

CHAMOMILLA 15 CH javasolt azoknál, akik túlérzékenyek a fájdalomra és dühkitörésekre hajlamosak.

A GELSENIUM 30 CH, hasznos szer lámpaláznál. Gyakori a beteg által észlelt remegés, hajlamos a „leblokkolásra”, a szorongástól migrén alakulhat ki.

A MAGNESIA CARBONICA 30 CH alkalmas ideges eredetű hasi görcsöknél, görcskészségnél, akár a nemi szervekről, akár az emésztőrendszerről, akár az erekről van szó.

A MOSCHUS 30 CH csökkenteni tudja az izgalom által fellépő légszomjat, bélgázosságot és a színpadias magatartást.

Igen gyakran alkalmazzák a NUX VOMICA 30 CH-t, ha ingerlékenység, agresszivitás, ellentmondást nem tűrő viselkedés, illetve görcsös emésztőszervi tünetek jelentkeznek.

Kisebb jelentőségű szer, de adott esetben igen hatásos a NUX MOSCHATA 15 CH. Jellemző rá a leküzdhetetlen nappali aluszékonyság, a szájnyálkahártya nagyfokú szárazsága szomjúságérzet nélkül, valamint a teljes telítettségérzet és puffadás a gyomorban.

STRAMONIUM 30 CH adható nyugtalanság, tik, bőbeszédűség esetén. Gyakori az ilyen betegeknél a sötétségtől való félelem, izgalomra gége- vagy nyelőcsőgörcs alakulhat ki.

CYCLAMEN 30 CH alkalmazható, ha a szorongás túlzott mértékű aggályoskodással jár, az elhagyatottság, méltatlanság gondolatát váltja ki, és tökéletességre való, fárasztó törekvést provokál. Menstruáció idején erősödnek a panaszok, migrén, szédülés is kísérheti.

error: Content is protected !!