7 Adaptogén gyógynövény a kortizol csökkentésére stressz

7 Adaptogén gyógynövény a kortizol csökkentésére stressz

7 Adaptogén gyógynövény a kortizol csökkentésére, stressz Josh Axe, DNM, DC, CNS

Az adaptogéneket régóta használják a hagyományos orvoslásban a szorongás és az álmatlanság leküzdésében. Néhány adaptogén alább, amelyek a kortizolszint csökkentésére és a krónikus stressz enyhítésére alkalmas lehet. Panax ginzeng, szent bazsalikom, ashwagandha, astragalus gyökér, édesgyökér gyökér, rhodiola rosea és cordyceps.

 

Talán hallott már a stresszhormon kortizol káros hatásairól .
Az emelkedett kortizolszintek és a krónikus stressz hatással lehetnek a szervezet összes élettani rendszerére, beleértve a pajzsmirigy és a mellékvesék . Idegessé és ingerlékessé teheti, súlygyarapodáshoz és csontvesztéshez vezethet, hozzájárulhat a cukorbetegséghez és a szívbetegségek kockázatához, és csökkentheti az energiaszintjét.

A kortizol az öregedő hormonként is ismert.
Ha a kortizol túl magasra kerül, akkor egyküzdj-vagy-menekülj reakcióba kerül, ami stimulálja a szimpatikus idegrendszert és az mellékveséket.

Ha ez bekövetkezik, csökken az emésztési váladék és a vérnyomás emelkedése. Ez állandó stressz állapotba helyezi a testedet, amely felgyülemlik a mellékvesékben, kiemeli az emésztőrendszert, és gyorsabban elöregszik. Tehát, ha fiatalabbnak, fiatalabbnak és egészségesnek kell lenni, és meg kell gyógyítania a mellékvese fáradtságot , ki kell egyensúlyoznia a kortizol szintjét. Tehát mi tud segíteni a stresszhez és az alacsonyabb kortizolhoz való alkalmazkodáshoz?

Adaptogének Mik az Adaptogének? Az Adaptogének egy egyedülálló gyógynövény- osztály, amely segíti a test egyensúlyát, helyreállítását és védelmét. Amint azt Naturopath Edward Wallace elmagyarázza , egy adaptogénnek nincs konkrét fellépése. Ehelyett segít bármely olyan befolyás vagy stresszorreagálásában, amely normalizálja fiziológiai funkcióit.
Az adaptogének hozzáadása a rutinhoz még rugalmasabbá teheti a magas kortizol szintek káros hatásait.

 

Top 7 Adaptogén gyógynövények

  1. Ginzeng A jótékony hatású ginzeng a legismertebb adaptogén, az ázsiai ginzeng (Panax ginzeng) pedig a legerősebb. Wallace szerint a kutatásmegerősítette az ázsiai ginzeng használatát a mentális teljesítmény javítására és a stressz elviselésére. Ez a vörös ginzeng is antioxidánsés antidepresszáns hatású, és természetesen csökkenti a vérnyomást és a vércukorszintet. Számos adaptogénre utalnak, mint ginzginengek, amelyek technikailag nem ginzengek, de tartsuk szem előtt, hogy hasonló összetételű vagy hatásúak.

    tovább itt>> 

Mi okozza az éjszakai izomgörcsöt és mi lehet a megoldás. Komoly probléma is állhat a háttérben.

error: Content is protected !!